Sedan 1950-talet har kemikalierna i produkter ökat och idag används mer än 400 miljoner ton kemikalier varje år. Men få finns med i någon produkts innehållsförteckning och det är svårt att göra medvetna val som konsument. I våra hem, i våra kläder, mat, leksaker och skönhetsprodukter finns 1000-tals okända kemikalier. Dessa har genom forskning, visat på ett samband med många sjukdomar och allergier. Kemikalieindustrin är idag en av världens största industrier men behöver inte ta ansvar för de konsekvenser de skapar. Vi är omedvetet utsatta för en cocktail och lagstiftningen halkar efter. Det är inte meningen att nyfödda bebisar ska ha nästan 100 främmande kemikalier i sitt blod, att det finns flamskyddsmedel i bröstmjölken, att leksaker innehåller hormonstörande ämnen eller att skönhetsprodukter ska vara cancerframkallande. Det är dags att öka medvetenheten och bli en kritisk konsument.

måndag 27 maj 2013

Ologiskt med oekologiskt!

Naturskyddsföreningen har än en gång gjort en lysande sammanställning, denna gången om varför man ska välja ekologiskt! Bland annat berättas det att det förekommer fler bin, insekter och fjärilar hos de ekologiska jordbruk. Det leder till att fler växter pollineras vilket i sin tur leder till bra skördar. Även maskar och mikroorganismer trivs bättre i jorden på en ekogård, vilket gör att grödorna trivs. 
Läs mer här!

1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade precis din blogg och jag tycker att den verkar jättebra jag kommer att lusläsa den =) och även tipsa mina vänner för ämnet är så viktigt men som du skriver så vet vi alldeles för lite.

    SvaraRadera